Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

Općinsko vijeće Općine Lekenik usvojilo paket mjera pomoći

Niže plaće dužnosnicima Općine i djelatnicima ustanova i društava u vlasništvu Općine

Općinsko vijeće Općine Lekenik je na svojoj 22. sjednici održanoj 12. svibnja 2020. godine usvojilo nekoliko odluka koje se odnose na novi set mjera, a koje će u konačnosti biti preusmjerene na poboljšanje  socijalnog statusa osoba koje su uslijed posljedica epidemije COVID-19 ostale bez zaposlenja.

Jedna od provedbenih mjera za ublažavanje posljedica je ušteda na plaćama koje su smanjene djelatnicima i dužnosnicima načelniku i zamjeniku Općine Lekenik za 10% smanjenjem osnovice, umanjena je za 20% i mjesečna naknada predsjedniku i dvojici zamjenika predsjednika Općinskog vijeća.

Kako je Općina Lekenik osnivač i drugih pravnih osoba  smanjenje plaća od 10%  odnosi se i na  djelatnike Dječjeg vrtića Lekenik, Narodne knjižnice i čitaonice, Vodovoda, Komunalnog poduzeća i Turističke zajednice Općine Lekenik čime će se u tri mjeseca uštedjeti 125.000,00 kuna.

Proračunska sredstva koja bi se inače izdvojila na plaće u Proračunu Općine Lekenik preusmjeriti će se na pomoć nezaposlenima koji su uslijed prestanka rada zbog epidemioloških mjera u razdoblju od 11.03.2020. godine, a zaključno sa 31.07.2020. godine ostali bez posla. Istima će se isplatiti jednokratna novčana pomoć u iznosu od 800,00 kuna. Nezaposlene osobe koje ispunjavaju kriterij nezaposlenosti u označenom razdoblju trebaju podnijeti zahtjev koji će se nalaziti na web stranici općine www.lekenik.hr i uz zahtjev priložiti Potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojom dokazuju da ispunjavaju taj jedan kriterij.

Nadamo se da će ovim mjerama biti postignut cilj ublažavanja posljedica nezaposlenima, te privremeno omogućiti pojedincima i obiteljima da lakše prebrode trenutnu situaciju koja je snašla kako njih tako i gospodarstvenike za koje su mjere  olakšica donesene ranije.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.