Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Uz Svjetski dan plesa

˝Iza zatvorenih vrata˝dostupna na linku: https://youtu.be/4WF08lAZXoo

˝Iza zatvorenih vrata˝dostupna na linku: https://youtu.be/4WF08lAZXoo

Proslavimo zajedno Svjetski dan plesa koji se od 1982.g obilježava 29. travnja. Osnovna ideja tog dana je ukazati na važnost plesa kao umjetničkog oblika izražavanja kojim je moguće prevladati sve političke, kulturne, jezične prepreke. Hrvatska Svjetski dan plesa obilježava od 1999. godine.

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak uobičajeno bi na Svjetski dan plesa upriličio neku od plesnih uspješnica svog Baletnog i plesnog studija, odnosno Plesnog teatra koji je lani proslavio 40 godina postojanja, ubrajajući se tako u najstariji studio ove vrste na području Sisačko – moslavačke županije. Kroz studio su prošle tisuće plesača koji su, pod vodstvom nagrađivane plesne pedagoginje i koreografkinje Jasminke Petek Krapljan, predstavljali Sisak na brojnim značajnim festivalima diljem svijeta.  Danas, u trenutku kad su utihnule kazališne scene uslijed epidemije koronavirusa, Svjetski dan plesa proslavljamo online omogućujući gledanje predstave ˝Iza zatvorenih vrata˝, autorskog dvojca Jasminke Petek Krapljan i Jasmina Novljakovića.

iza-zatvorenih-vrata-plakat.

 

 

Premijerno izvedena 2008.g predstava je naišla na podjednak ushit i kritike i publike koji su je okarakterizirali kao vrlo ambicioznu i složenu predstavu satkanu od dojmljivih slika s pažljivo odabranom glazbom.

Predstava je dostupna na linku: https://youtu.be/4WF08lAZXoo

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.