Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno ukupno 120 doza krvi

Od darivatelja s područja Novske, Općina Lipovljani i Jasenovac

Od darivatelja s područja Novske, Općina Lipovljani i Jasenovac

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi, od darivatelja s područja Novske, Općina Lipovljani i Jasenovac, prikupljeno je 120 doza krvi – 95 u Novskoj i 25 u Lipovljanima.

Zbog  izvanrednih okolnosti oko epidemije koronavirusa, akcija dobrovoljnog darivanja krvi  u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Novska i Zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, provedena je uz mjere posebne zaštite, po napucima i mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva RH.

 

KRV_01-novska-1200x800

 

I pored toga darivanju se odazvao veliki broj darivatelja, te još jednom pokazao da za humanost nema zapreka. Ukupno su se odazvala 169 darivatelja te je prikupljeno 120 doza, u ovom trenutku toliko potrebne krvi. Kao i kod svake akcije pristupaju novi darivatelji, a u evidenciju novih darivatelja ovaj put upisan je jedan novi darivatelj.

Akcija je provedena u holu Osnovne škole Novska i u Vatrogasnom domu DVD-a Lipovljani. Sljedeća akcija planirana je za 29. i 30. lipanj u Novskoj, a 1. srpnja u Lipovljanima.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.