Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Srednja škola Glina dobila prvi školski list

Nastavnica hrvatskog jezika Martina Grbeša ekskluzivno nam je predstavila ‘Aspekt’

Nastavnica hrvatskog jezika Martina Grbeša ekskluzivno nam je predstavila 'Aspekt'

Nakon dugotrajnih dogovora, pregovora i planiranja, donesena je odluka da će Srednja škola Glina imati svoj prvi školski list. Idejna začetnica bila je ravnateljica  Marija Margušić – Novosel, a od ideje do početka realizacije prošlo je više od godinu dana dok se na samom časopisu radilo oko tri mjeseca. Zadatak je povjeren Martini Grbeši, nastavnici hrvatskoga jezika i književnosti s kojom smo i popričali o ovom školskom listu koji se zove ‘Aspekt’.

 

Martina Grbeša i Lucija Božić

Martina Grbeša i Lucija Božić

 

Tematika koja se obrađuje u časopisu na njegovih osamdeset stranica vezana je uz predmete u Srednjoj školi Glina.

 

 

Časopis još nije službeno predstavljen jer se županijska smotra Lidrana u Popovači na kojoj se to trebalo dogoditi nije održala zbog koronavirusa.

 

 

‘Aspekt’ je tiskan u 400 primjeraka i to uz potporu Sisačko – moslavačke županije.

 

 

A zašto se časopis zove ‘Aspekt’?

 

 

Ovo je prvi pravi službeni i moderni časopis koji je Srednja škola Glina napravila, iako su u prošlosti postojala izdanja koja su se bazirala na dječjim radovima.

 

 

Glavna urednica ‘Aspekta’ je maturantica Lucija Božić, učenica ekonomskog usmjerenja. Uzevši osamdeset stranica ‘Aspekta’ u ruke, zaplovit ćete u svijet mitoloških praznovjerja i konkretnih narodnih vjerovanja. Osim toga, pronaći ćete uspjehe učenika Srednje škole Glina u brojnim kategorijama, tajne uspješnih školskih projekata, engleski kutak, intervju s Dubiozom Kolektiv i Kriesom, vodiče za buduće brucoše, presjek protekloga desetljeća, učeničke literarne radove i crteže, putopise, osvrte, međuškolske suradnje, kolumne vezane uz štrajk i Školu za život te još mnoštvo toga. Kako bi bili ukorak s vremenom, određeni su članci popraćeni QR kodovima koji vas, kada ih očitate, vode na mrežnu stranicu na kojoj se nalazi sadržaj povezan s člankom.

Završit ćemo ovaj članak riječima glavne urednice Lucije Božić: ‘Sigurni smo da će svatko pronaći pokoju zanimljivu stranicu bila ona online ili na papiru. Spill the tea! Postajemo komentatori, epizoda Provjerenog, Zoran Šprajc na papiru. Dobro došli u svijet Aspekta!’

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.