_MG_0499

Mons. Vlado Košić, sisački biskup, uputio je poziv na post i molitvu svećenicima, đakonima, redovnicima i redovnicama.

 

Poštovana i draga braćo i sestre,

Budući da zlo zaraze virusom COVID-19, tzv. pandemija koronavirusa, ne jenjava, i mi smo pozvani da se uključimo u borbu s tom opasnošću.

Već smo od 20. ožujka primijenili odredbe koje je izdala HBK te se u svemu pridržavamo mjera koje izdaje nacionalni Stožer civilne zaštite RH. Ipak, mi smo pozvani činiti i više od toga. A to je molitva.

Molili smo se posebno zajedno s Papom Franjom prošli petak, 27.III., kad je pred bazilikom Sv. Petra u Rimu s Presv. Oltarskim Sakramenom blagoslovio grad i svijet, molimo se svaki dan prikazujući svete mise i upućujući Bogu svoje zazive. No, Gospodin je rekao da se u borbi sa zlime pobjeđuje: „samo molitvom i postom“ (Mt 17, 21).

Stoga pozivam sve svećenike, đakone, redovnike i časne sestre redovnice naše Sisačke biskupije da u petak, 3. travnja svi postimo na nakanu da Gospodin odvrati od našega naroda i čitavog svijeta bolesti, trpljenja i smrt što izaziva viros COVID-19 u aktualnoj pandemiji.

Budimo sjedinjeni u molitvi i postu!

Neka se molitvi i postu pastira pridruže i vjernici koji to mogu.

S nadom u skoru pobjedu nad zlom trenutne svjetske pošasti koronavirusa i prestanak izvanrednog stanja koje je zavladalo čitavim svijetom srdačno Vas sve u Gospodinu pozdravljam i u njegovo ime blagoslivljam!

 

Mons. Vlado Košić,

biskup sisački

 

Poziv na post i molitvu
0.00(0 glasova)
Komentara(0)