koronavirus korona virus 3

Od bolesti COVID-19 u našoj županiji je do sada oboljelo 20 osoba, objavio je Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije podatke za petak, 03. travnja  2020. U zadnja 24 sata troje je novooboljelih.

Od ukupnog broja dvije osobe su u potpunosti ozdravile te su otpuštene kući, u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u izolacijskoj jedinici su četiri pacijenta, a 14 pacijenata je na kućnom liječenju. Trenutačno je 18 dokazano pozitivnih pacijenata.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode i neka ostanu u svojim domovima. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.


Od bolesti COVID-19 u našoj županiji do sada je oboljelo 20 osoba
5.00(1 glas)
Komentara(0)