Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Nastavljeni radovi na izgradnji vodoopskrbne mreže na području Novske

Radovi će trajati dvije godine

Radovi će trajati dvije godine

Nakon što su tijekom druge polovice ožujka privremeno obustavljeni radovi zbog razloga koronavirusa, na izgradnji kanalizacijske i vodoopskrbne mreže, ovih dana djelatnici tvrtkom Palir d.o.o. iz Zagreba, nastavili su sa započetim poslovima.

Nastavljaju se radovi koji su krenuli u ožujku polaganjem cijevi za kanalizacijsku odvodnju  profila 300 milimetara i šahta u Ribičkoj ulici u Bročicima, te radovi u Kolodvorskoj ulici u blizini željezničkog kolodvora,  za novi cjevovod vodovodne mreže.

 

VODOVOD_AGLOMERACIJA_2

 

U kanale će se položiti cijevi profila 160 i 110 milimetara, ukupno oko 13 kilometara cjevovoda u Novskoj.

Tijekom izvođenja radova na  vodovodnoj mreži pokušat će se što je više moguće osigurati nesmetana vodoopskrba svih postojećih korisnika, te se  ne očekuju veći prekidi vode za vrijeme radova na rekonstrukciji.

Pored navedenog, projekt  Aglomeracije Novske, „obuhvaća izgradnju sustava odvodnje u ukupnoj dužini od nešto više od 42 kilometra u dijelovima Novske koji još nemaju izgrađenu kanalizacijsku mrežu te u naseljima Bročice, Stari Grabovac, Paklenica, Voćarica, Jazavica, Roždanik i u dijelu Rajića“, podsjeća  Mario Filipović, direktor Vodovoda.

 

VODOVOD_AGLOMERACIJA_3

 

Filipović je kazao kako će narednih dvije godine trajati opsežni radovi te će se , „s više ili manje intenziteta puno kopati i graditi, što znači da će biti buke i prašine, a vjerojatno i posebnih regulacija prometa“.

– Na terenu će uvijek biti predstavnici investitora i izvođača radova, a  građani će moći pitati što ih zanima i razriješiti svoje nedoumice. O svim zahvatima ispred obiteljskih kuća, nogostupa i prometnica građani će biti pravodobno obaviješteni. U konačnici svi ćemo ovim projektom dobiti potrebnu komunalnu infrastrukturu, naglasio je Filipović.


 

 

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.