Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Inkluzivna farma – Temelj samostalnog života

Poveznica između prirode i društva

Poveznica između prirode i društva

I krećemo!!

Možda je ovo rečenica koju ne čujemo tako često zadnjih dana, s obzirom na vrlo neobičnu, izvanrednu situaciju u kojoj se nalazimo, ali mi nismo stali! U svaki novi dan krećemo hrabro i učimo kako se prilagoditi novoj situaciji, otkrivamo nove načine rada i osiguravamo uvjete kako naša djeca, mladi s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom ne bi, sad još više, ostali socijalno isključeni, poručuju iz UOSI SMŽ.

S proljećem, u našu su Udrugu pristigle neke lijepe, dugo čekane vijesti.

Naša Inkluzivna farma budi se iz zimskog sna!

7. travnja, 2020. Udruga osoba s invaliditetom potpisala je ugovor i sada ponosno možemo reći da započinje provedba projekta Inkluzivna farma – Temelj samostalnog života, kojeg ćemo provoditi u partnerstvu s Društvom za socijalnu ekologiju Zeleno zlato te Gradom Petrinjom.

Projekt Inkluzivna farma – Temelj samostalnog života prijavljen je na poziv „Razvoj i provedba programa za Socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji, Vukovaru“, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020, Europski socijalni fond.

Upravljačko tijelo projekta je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, dok je posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Projekt će se provoditi u razdoblju od 2 godine (24 mjeseca).

Vrijednost projekta je 1.490.540,00 kuna.

Voditeljica projekta je Ivana Šalić.

Ali ni to nije sve. Naši zeleno zlatni partneri ovog projekta – „Društvo za socijalnu ekologiju Zeleno zlato“, jučer su također potpisali ugovor kojima započinje projekt Inkluzivna farma – Platforma zelenog poduzetništva u vrijednosti od 1.420.392,00 kuna, prijavljen na isti natječaj.

Inkluzivna farma ogledni je i inovativni primjer pružanja psihosocijalne podrške kroz program dnevnog boravka za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom na području Petrinje u prirodi. Kroz projekt će se poboljšati njihovi socioekonomski i životni uvjeti kroz neformalne oblike obrazovanja i jačanja osobnih životnih kompetencija za uzgoj, preradu, obradu i pripremu povrća, bobičastog sitnog voća i aromatičnog bilja.Tim aktivnostima pridonosimo unaprjeđenju socijalne uključenosti s ciljem unaprjeđenja životnih vještina kojima ćemo stvoriti preduvjete za ravnopravno sudjelovanje u društvu te neovisan život za socijalno isključene skupine društva.

 

inkluzivna08042020

Ova dva projekta, čiji je zajednički predznak Inkluzivna farma, provodit će se u malom, čarobnom selu pokraj Petrinje, Hrastovici.Zajedno čine sinergiju, povezuju prirodu i društvo, ruše barijere između zajednice i marginaliziranih članova našeg društva, čine ih vrijednim, a dugoročno, osvjetljuju im budućnost.

Na Inkluzivnoj farmi, u prirodi, koja nam ovih dana jako nedostaje, bit će mjesta i radosti za svakoga! Naravno, čim ne budemo morali biti udaljeni jedni od drugih 2 metra! Zato vas sve pozivamo da pratite naše aktivnosti i ukrcate se na naš vlak koji predstavlja veliku avanturu koja upravo započinje!

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.