Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

“Aglomeracija Novska” – projekt vrijedan 123 mln. kuna

Radovi će biti završeni u predviđenom roku

Radovi će biti završeni u predviđenom roku

Prije nešto više od mjesec dana u naselju Bročice započeli su radovi na projektu „Aglomeracija Novske“ . Riječ je o projektu od strateške važnosti za ovaj grad. Naime, njime će se osigurati rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže, te izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Projekt „Aglomeracija Novske“ vrijedan 123 milijuna kuna zbog posljedica sprječavanja širenja epidemije koronavirusa u posljednje se vrijeme odvija otežano, no,  predviđeno vrijeme trajanja poslova od 650 dana neće se prekršiti. Mario Filipović – direktor tvrtke Vodovod

 

 

Izrada kanalizacijske mreže započela je u Ribičkoj ulici, a izrađeno je 400m. Potom su radovi nastavljeni u Ulici hrv. Branitelja u dužini od 250m, a slijede u Putu mira i Ulici 5. listopada.Tomislav Pokornik  – voditelj gradilišta

 

 

Ovo je jedan od najvećih zahvata, projekt stoljeća od strateške važnosti za Grad Novsku, njene stanovnike i stanovnike okolnih naselja, ističe gradonačelnik Novske Marin Piletić.

 

 

VODOVOD_AGLOMERACIJA_1

Ovaj projekt nudi i brojne benefite za građane, dodaje Piletić

 

 

Građanima i mještanima trebat će strpljivosti kod izvođenja radova koji će prolaziti u blizini njihovih vlasništva, no po završetku dobit će uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, rekonstruiran sustav vodoopskrbe u dužini od 13 kilometara, rekonstruiran sustava odvodnje na oko 1,8 kilometara te novu kanalizacijsku mrežu u dužini oko 40,5 km.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.