Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Zbog koronavirusa predloženo ukidanje komunalne naknade za petrinjske obrtnike

Neće se ni naplaćivati vrtić do daljnjega

Neće se ni naplaćivati vrtić do daljnjega

Danas je u Maloj vijećnici Grada Petrinje održana konferencija u vezi funkcioniranja Gradske uprave i ostalih gradskih institucija u vrijeme pandemije koronavirusa. Konferenciju je otvorio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović rekavši da Grad Petrinja i sve institucije u gradu moraju preuzeti dio odgovornosti kako bi sustav mogao funkcionirati. Pozvao je i na izuzeće od radne obveze za stariju populaciju kao najugroženiju skupinu.

 

IMG_18032020_122739_(900_x_700_piksel)

 

 

Predložio je i oslobađanje plaćanje komunalne naknade svih obrtnika koji su primorani zatvoriti svoje radnje. O toj odluci bi se trebalo raspravljati na sjednici Gradskog vijeća.

 

 

Nataša Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica, rekla je da u skladu s preporukom Vlade Republike Hrvatske dječji vrtići moraju raditi na principu dežurstva te se od sutra, 19. ožujka uvodi i dežurni vrtić na području Petrinje. Također, usluga vrtića ne mora se plaćati do daljnjega.

 

IMG_18032020_122828_(900_x_700_piksel)

 

Sve naknade informacije roditelji mogu pronaći na stranicama DV Petrinjčica.

 

 

Ivana Kordić, pročelnica Upravnog odjela za financije, proračun i naplatu potraživanja pojasnila je da su se prije pandemije koronavirusom počele slati opomene za nepodmirene račune komunalne naknade, no sada obavještavaju građane kako Grad Petrinja neće ići na prisilno naplaćivanje niti pripis kamata.

 

 

IMG_18032020_122817_(900_x_700_piksel)

 

Također, pojasnila je i da proračun Grada Petrinje više neće biti isti već će se mijenjati te će više biti usmjeren na socijalno ugrožene građane, poduzetnike i obrtnike.

 

 

Primarijus Marina Kovač, koordinatorica za zdravstvene projekte Grada Petrinje rekla je da se prati širenje koronavirusa i svi naputci i aktivnosti Nacionalnog stožera civilne zaštite i još je jednom ponovila jednostavna pravila koja je potrebno slijediti kako bi se usporilo širenje zaraze.

 

IMG_18032020_122753_(900_x_700_piksel)

 

 

Grad Petrinja naručio je dezinfekciju svojih prostorija, a dezinficiraju se i druge ustanove i prostori, pojasnila je Vera Kaurin, pročelnica Ureda za komunalne djelatnosti.

 

 

Grad Petrinja također je na raspolaganje stavio prostorije Centra za šljivu i kesten te prostorije Kotve ukoliko bude potrebe za otvaranje karantene ili bilo kakve druge medicinske usluge u ovoj kriznoj situaciji te je naručio i 5.000 zaštitnih maski koje će se podijeliti građanima preko poduzeća, ustanova, udruga i na slične načine. Naručena su i zaštitna odijela, rukavice i ostala zaštitna oprema.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.