Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Zaželi i mi smo tu” u općini Majur

Na Okruglom stolu o predrasudama prema starijim osobama

Na Okruglom stolu o predrasudama prema starijim osobama

Općina Majur u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Sisak provodi projet “Zaželi i mi smo tu“, koji je u provedbi do 15. prosinca 2020. godine

 

IMG_20200309_094202

 

Projektom „Zaželi i mi smo tu“ želi se povećati pristup tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina i povećati kvalitetu života starijih osoba u nepovoljnom položaju na području općine Majur.

U sklopu projekta, u ponedjeljak, 09. ožujka  je u Stublju, u Općini Majur organiziran Okrugli stol  tijekom kojeg je psihologinja Sandra Šipka iz Rehabilitacijskog centra za stres i traumu  u komunikaciji s korisnicima projekta govorila o načinu komunikacije sa starijim osobama.

Između ostalog govorila je  o predrasudama prema starijim osobama što se u konačnici reflektira i na njima samima

 

 

Dodajmo kako je partner u porojektu HZZ – Područni ured Sisak koji su pronašli ciljnu skupinu odnosno dugotrajno nezaposlene žene, žene starije od 50 godina i s najviše završenom srednjom školom.

 

IMG_20200309_100549

 

Zaposlenice korisnicima pomagažu  u kućanskim poslovima, nabavi lijekova i namirnica, pripremi obroka, spremanju drva za ogrijev i slično. Jedna od korisnica je i Ana Jeličić

 

 

Vrijednost projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. je 1.913.218,75 kn.


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.