Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U našoj županiji registrirana prva osoba zaražena koronavirusom

Riječ je o 23-godišnjem muškarcu iz Mošćenice koji radi u Italiji

Riječ je o 23-godišnjem muškarcu iz Mošćenice koji radi u Italiji

Kako je potvrđeno iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, u četvrtak, 12. ožujka oko 17 sati je potvrđen prvi slučaj zaraženog od novog koronavirusa u Sisačko-moslavačkoj županiji, a riječ je o 23-godišnjem muškarcu s područja Petrinje, preciznije iz Mošćenice koji je radio kao konobar u Italiji. On se u srijedu vratio iz Italije te se sam prijavio u bolnicu, gdje je smješten u izolaciju na Zaraznom odjelu sisačke Opće bolnice dr. Ivo Pedišić.

Priopćenje Darinka Dumbovića, gradonačelnika Grada Petrinje povodom informacije o prvoj osobi zaraženoj korona virusom s područja Sisačko-moslavačke županije,odnosno Grada Petrinje:

“Obzirom na informaciju da je registrirana prva osoba pozitivna na koronavirus u SMŽ upravo muškarac iz Mošćenice koji radi u Italiji, smatram da je to situacija koja zahtjeva ozbiljan pristup, prije svega struke, ali i svih ostalih, od same gradske uprave do svakog pojedinog građanina.

Ne smijemo stvarati paniku među građanima, ali pozivam sve da slijede upute kriznih stožera, sa nivoa države i županije, a mi ćemo u Gradu Petrinji učiniti sve što je potrebno da zaustavimo širenje virusa.

Ovim putem pozivam građane da se pridržavaju uputa koje će dobivati, da shvate ozbiljnost situacije jer upravo svojim odgovornim ponašanjem mogu značajno utjecati na daljnji razvoj situacije u našem gradu, ali i šire.”


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.