Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Kutini se planira gradnja Prihvatilišta za životinje

Grad Kutina ove će godine sufinancirati kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka

Grad Kutina ove će godine sufinancirati kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka

U Kutini je održana je prezentacija projekta otvaranja skloništa za napuštene i izgubljene životinje. Prihvatilište za životinje u Kutini planira se graditi u južnom dijelu grada, istočno od Sisačke ulice u naselju Krč i u blizini Industrijsko-logističke zone.

 

zz-006-7

 

Lokacija je udaljena 500 m od obiteljskih kuća, površine je 10 tisuća m2 te je zemljište u vlasništvu Grada Kutine. „To su preduvjeti da bismo krenuli u projekt izgradnja prihvatilišta za životinje.“, rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić na predstavljanju arhitektonskog rješenja Prihvatilišta za životinje.

 

 

Procijenjena vrijednost Prihvatilišta je oko 7 milijun kuna. Gradilo bi se u fazama te bi uz smještaj za napuštene životinje bila izgrađena veterinarska ambulanta i hotel za pse čime bi prihvatilište imalo i komercijalnu djelatnost.

Ovaj će projekt biti predstavljen Županiji te gradovima i općinama na području županije kako bi se ispitalo postoji li interes da sudjeluju u izgradnji i tako riješe problem sa zbrinjavanjem napuštenih životinja na području svojih JLS.

Predstavnici Udruge prijatelja životinja Faun Kutina, Veterinarske stanice Kutine, direktorica LAG-a Anica Lenart te predstavnici Županije izrazili su zadovoljstvo što se kreće u realizaciju ovog projekta te su dodali kako se o ovom rješenju treba još raspravljati kako bi se došlo do optimalnog rješenja za dobrobit životinja i u skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja.

 

zz-022-5

 

Hrvoje Krmelić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj istaknuo je kako će buduće Prihvatilište za životinje imati ulogu i u socijalizaciji pasa čemu Grad Kutine već sada pridaje veliku pažnju. Tako je pročelnik Krmelić najavio kako će Grad Kutina ove godine sufinancirati kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka.

 

 

zz-014-5

 

Eduard Gelešić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša rekao je kako su u kontroli mikročipiranja pasa u dvije ulice u Kutini  došli do saznanja kako stanovnici imaju velik broj kućnih ljubimaca ali je situacija na terenu vrlo uredna te kako su kućni ljubimci u kućanstvima mikročipirani u većini slučajeva

 

 

Javni Poziv za dodjelu subvencija za kastraciju i sterizlizaciju pasa i mačaka Grad Kutina će, kako je najavljeno, objaviti uskoro na svojim internetskim stranicama.


 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.