Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KORONAVIRUS

U izolacijskoj jedinici OB Sisak zbog koronavirusa tri pacijenta

Provode se sve potrebne mjere

Provode se sve potrebne mjere

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije objavio je dnevno izvješće za subotu 14. ožujka. Prenosimo u cijelosti.

„U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak imamo smještena 3 pacijenta (A.H. rođ.1997 god.) radio je u Italiji, tamo se razbolio, bolovao nekoliko dana, a onda se uputio kući u Hrvatsku. Od granice do Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak putovao je u osobnom automobilu uz pratnju pogranične policije, te nije ostvario socijalne kontakte, a u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak smješten je u izolacijsku jedinicu.

U izolacijsku jedinicu smještena je i jedna pacijentica (rođ 1974.god.) spremačica na aerodromu, a jučer je došao febrilni pacijent koji je boravio u Barceloni. Pacijent je na područje Siska stigao 11.ožujka, a u bolnicu se javio 13.ožujka. Laboratorijskom obradom uzetih uzoraka potvrđeno je da je zaražen novim koronavirusom. Obzirom da mu supruga ima frizerski salon u kući, obrada se proširuje na iznimno veliki broj kontakata.

Ide se na zatvaranje frizerskog salona i stavljanje svih kontakata pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući i ostalih potrebnih mjera.

Pod zdravstvenim nadzorom u samoizolaciji kod kuće imamo 162 osobe od čega su 121 osoba vozači kamiona. Oni predstavljaju zdravstvenu prijetnju kao mogući potencijalni unosioci ovog infekta. Postoje dva interesa ekonomski i zdravstveni i oni su ovdje u koliziji.

Mogućnost da nam bolest dođe sa vozačima kamiona koji prometuju na relaciji Italija – Sisačko-moslavačka županija je izgledna. Jučer smo u zdravstveni nadzor stavili 67 osoba od čega je 41 vozač . Do sada je na novi koronavirus testirano 18 osoba, a 2 su uzorka do sad pozitivna.“


 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.