Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U izolacijskoj jedinici OB Sisak pet pacijenata, četiri pozitivna na koronavirus

43 osobe stavljene pod zdravstveni nadzor

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak smješteno je 5 pacijenata od kojih su kod 4 pacijenta laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne.

Zadnji pacijent ostvario je veći broj socijalnih kontakata, te su 43 osobe stavljene pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući. Jučer je uzeto 16 uzoraka za laboratorijsku pretragu na novi koronavirus i svi su nalazi negativni. Danas je ponovno uzeto i poslano na pretragu 16 uzoraka.

Jučer je provedena dezinfekcija parkirališnog prostora za kamione Novska jug i Novska sjever. Obavljene su dezinfekcije u karanteni za vozače u Brezovici. Obavlja se edukacija o dobroj higijenskoj praksi i manipulaciji s hranom i drugog u uvjetima karantene za osobe koje će na takvim zadacima raditi.

I dalje, apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanjete da sedrže svih naputaka vezano uz bolest SARS-CoV-2 i da ih strogo provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.