Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

“Turneja radosti” i u Topuskom

Potpora Sisačko-moslavačke županije

Potpora Sisačko-moslavačke županije

U Topuskom je danas svečano otvorena  „Turneja radosti“ – zabavno-sportska manifestacija koju organizira Udruga za sport, rekreaciju i edukaciju „Ige mladih“.

 

Image00009

 

Šesti put zaredom ovo natjecanje gostuje u Topuskom uz svesrdnu pomoć Sisačko-moslavačke županije. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

Ovaj projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura.

 

 

Image00002

 

Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

Mali natjecatelji u Topuskom su osim pobjede, najviše očekivali druženje i dobru zabavu. Potvrdili su to Leo Likarević, Irineja Rakarić i Lucija Šalković, učenici 3. razreda OŠ Vladimira Nazora iz Topuskog.

 

 

Image00007

 

Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.