Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Stožer civilne zaštite Grada Siska – odgovorno pristupanje prevenciji

Auto promet vozi po ljetnom voznom redu, Gradska tržnica Sisak radi redovno

U svim gradskim ustanovama, trgovačkim društvima i školama odgovorno se pristupa prevenciji zaraze korona virusom Covid-19 te se poduzimaju sve mjere u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Grada Siska.

Do 1. travnja odgođeni su svi javni programi i manifestacije i sva okupljanja. Na dva tjedna zaustavljena je nastava u osnovnim školama u kojima su osigurana dežurstva za prihvat djece koju roditelji ne mogu zbrinuti kod kuće. Dječji vrtić Sisak Stari organizirao je prihvat djece u objektu Različak u Lonjskoj ulici 19, a djeca iz Dječjeg vrtića Sisak Novi koja nemaju organizirano čuvanje kod kuće zbrinuta su u objektu Radost u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda 33.

Dom kulture Kristalna kocka vedrine, Gradski muzej Sisak, Gradska galerija Striegl te ŠRC Sisak otkazali su do daljnjega sve programe i ne rade za građanstvo. Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac radi po ljetnom radnom vremenu.

Auto promet Sisak od 17. ožujka vozi po ljetnom voznom redu.

Gradska tržnica Sisak radi redovno kako bi se građani i dalje mogli redovito snabdijevati bez gomilanja nepotrebnih zaliha.

Prolongirana je podjela uskrsnica sisačkim umirovljenicima i nezaposlenim osobama. Nadamo se će podjela krenuti na gradskim blagajnama 23. ožujka, ukoliko se situacija s epidemijom ne promijeni. U međuvremenu se razmatra mogućnost dostave uskrsnica direktno na kućnu adresu.

Gradska uprava radi redovno. Kako bi smanjili mogućnost prijenosa virusa, molimo sugrađane da bez prijeke potrebe ne dolaze u gradsku upravu te da potrebno rješavaju putem telefona 510-110 ili e-maila mediji@sisak.hr, no svi koji moraju doći, a posebno se to odnosi na korisnike jednokratne pomoći i drugih socijalnih prava, mogu se obratiti službenicima u uredovno radno vrijeme.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.