Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KORONAVIRUS

Obiteljsko savjetovalište i Ured za duhovnu pomoć prime dnevno desetak poziva

“Imamo desetak poziva dnevno, najčešće nas kontaktiraju starije osobe”

Obiteljsko savjetovalište i Ured za duhovnu pomoć Sisačke biskupije pokrenuli su telefonsko savjetovalište namijenjeno osobama u samoizolaciji ili onima kojima je potrebna stručna pomoć i podrška u nošenju s trenutnom situacijom pandemije koronavirusa.

Posebno se to odnosi na one koji trenutno osjećaju: obeshrabrenost, zabrinutost, tjeskobu, potištenost, uznemirenost, osamljenost, psihološki pritisak, teško podnose boravak u većoj ili manjoj izolaciji ili jednostavno imaju potrebu za razgovorom. I upravo su to najčešći problemi s kojima se susreću građani koji nam se obraćaju putem telefona, rekla nam je psihologinja Pavica Matijević.

„Imamo desetak poziva dnevno, najčešće nas kontaktiraju starije osobe i oni koji su sami. Svi se teško nose sa ovom situacijom i svima kažemo kako su sve reakcije i potištenost i strah i depresija, plačljivost normalna reakcija na nenormalnu situaciju u kojoj se trenutno nalazimo radi pandemije koronavirusa.”

Savjetujemo, dodaje Pavica Matijević, da svoje aktivnosti unutar doma usmjerimo na pozitivno, da razmišljamo o članovima svoje obitelji, prelistamo albume, pročitam koju knjigu više, razgovaramo telefonom, a dovoljno je jednom do dva puta dnevno se informirati o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a ne cijeli dan provesti u praćenju informacija vezanih uz ovu pandemiju.

Svakog  dana od 8 do 16 sati potrebiti mogu se javiti na brojeve telefona 098 764 177 ili 098 451 672.


 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.