Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Obavijest i informacije za građane iz Policijske uprave sisačko – moslavačke

Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku

Iz Policijske uprave sisačko – moslavačke javili su se priopćenjem zbog sve većeg poziva na broj 192 te zbog brojnih upita u vezi propusnica:

‘Obavještavamo građane da su telefonske linije 192 predviđene za hitne pozive građana i preopterećene su zbog opsega poslova izazvanih trenutnom situacijom. Stoga pozivamo građane da za  potrebe informacija u svezi izdavanja propusnica kao i svih ostalih pitanja koja se odnose na dobivanje informacija o koronavirusu, koriste niže navedene telefonske brojeve, kako bi oslobodili broj 192 za HITNE pozive i mogućnost normalnog obavljanja policijskih poslova.

Podsjećamo da je od 18. ožujka, aktivan broj 113 na kojem možete u vremenu od 7 do 22 sata dobiti sve informacije o novom koronavirusu, a na upite građana odgovaraju epidemiolozi i drugi stručnjaci.

S naglaskom na zdravstvena pitanja građani se mogu svakim radnim i neradnim danom u vremenu od 7 do 22 sata obratiti na broj telefona 01/209-9087, na kojem će savjete pružati liječnici, farmaceuti i drugi stručnjaci volonteri.

Zbog pojačanog straha javnosti, broja oboljelih i djelatnika uključenih u pružanje pomoći, psihosocijalna podrška postaje važan aspekt odgovora na ovu specifičnu situaciju, kako bi se javnost osvijestila o čestim reakcijama koje mogu imati i kako bi se prevenirale glasine te pružila podrška oboljelima i olakšao njihov povratak u zajednicu.
Za psihološku pomoć građani se mogu obratiti svakim radnim danom i vikendom u vremenu od 8 do 20 sati na brojeve telefona: 099 /527-0126 i 099/527-0127.

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije uspostavio je Centar za psihosocijalnu pomoć stanovnicima na broj telefona 044/567-164.

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj , ukoliko iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština morate napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravišta potrebno je obratiti se nadležnim stožerima civilne zaštite radi izrade propusnice.

Stožeri civilne zaštite gradova i općina na području Sisačko-moslavačke županije nadležni su za izdavanje propusnica te će na stranicama gradova i općina objaviti obrazac zahtjeva u kojim građani trebaju obrazložiti potrebu izdavanja propusnice.

Uvažavajući preporuke pozivamo građane da ukoliko je moguće Propusnice, uz detaljno obrazloženje njihove potrebe, zatraže pisanim putem na e-mail adrese stožera civilne zaštite grada ili općine u mjestu prebivališta. Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom. Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja.
U slučaju potrebe za osobnim dolaskom i predajom zahtjeva u prostorije nadležnih stožera molimo građane da se pridržavaju propisanih mjera zaštite.

Na području Sisačko-moslavačke županije možete se obratiti Stožeru civilne zaštite sisačko-moslavačke županije na e-mail roman.rosavec@smz.hr’


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.