Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KORONAVIRUS

Na području naše županije ukupno 12 oboljelih – jedan pacijent je ozdravio

Najviše kršenja samoizolacije u Sisku

Na današnji dan ukupno je 12 pacijenata sa laboratorijski dokazanom bolesti COVID19. Jedan pacijent je ozdravio od ove bolesti, ima dva uzastopna negativna nalaza u propisanom razmaku, te je otpušten kući iz Opće bolnice dr. Ivo Pedišić u Sisku, stoji u izvješću Stožera CZ naše županije za nedjelju, 29. ožujka 2020.

Izvršen je nadzor nad pranjem ulica nogostupa i trgova i dezinfekcijom potrebnih površina na području gradova Petrinje i Siska, što je ne samo važan doprinos višem nivou komunalne higijene, već i važna protuepidemijska zaštitna mjera.

Dosad je bilo 36 kršenja zdravstvenog nadzora tipa samoizolacija u kući. Sisak – 10, Hrvatska Kostajnica – 6, Novska – 5, Gvozd – 5, Kutina – 3, Dvor – 2, Petrinja – 2, Sunja – 2, Glina – 1. Najveći broj kršenja mjera samoizolacije je u Sisku, što je podudarno s najvećim brojem oboljelih u tom gradu.

I dalje se apelira na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) te dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući).

Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.


 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.