Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Mjere štednje Grada Novske

Gradsko vijeće Grada Novske putem video konferencije

Gradsko vijeće Grada Novske putem video konferencije

Nizom mjera Grad Novska će pomoći svojim građanima, poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima, objavili su ih gradonačelnik Marin Piletić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Novske, Ivica Vulić.

Kroz sedam mjera želi se pomoći i dati podrška nastavku proizvodnje i poslovanju. Među mjerama je oslobađanje plaćanja javnih površina, mjera koja se odnosi na ugostiteljske objekte, od dana zabrane do početka rada, te u još dva mjeseca od ponovnog otvaranja ugostiteljskog objekta.

Plaćanja najma poslovnog prostora u vlasništvu Grada osloboditi će se korisnici koji ih koriste u vremenu trajanja zabrane rada, uz dva mjeseca od  početka ponovnog poslovanja. Mjera pomoći je i „oslobađanje od plaćanja zateznih kamata, od 1. travnja dokraja 2020. godine za sve obveznike“.

Poslovni subjekti oslobađaju se od plaćanja komunalne naknade za mjesece, travanj, svibanj i lipanj, te svi drugi s padom prihoda od 20 posto. Roditelji se oslobađaju plaćanja cijene vrtića u vrijeme u kojem djeca nisu pohađala vrtić. Razvojna agencija NORA do daljnjega će besplatno obavljati konzultantske usluge za poduzetnice. Uspostavljena je i on-line gradska tržnica novljanskih proizvoda.

 

KORONA_TISKOVNA_2

 

– U pripremi su i druge mjere koje su uvjetovane zakonskim okvirima, rekao je gradonačelnik, dodaje da je riječ o izmjenama lokalnih poreza, koja se može provesti uz najavu Ministarstvu financija, do 1 listopada tekuće godine za iduće razdoblje, istaknuo je gradonačelnik Marin Piletić

 

 

Uvođenje najavljenih Mjera biti će na Dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Grada Novske, koja je zakazana za ponedjeljak, 6. travnja, a radi situacije s koronavirusom održati će se putem video konferencije.

 

KORONA_TISKOVNA_3

 

Predsjednik GV Grada Novska, Ivica Vulić, očekuje usvajanje Rebalansa proračuna za 10,5 milijuna kuna i svih Mjera štednje koje mogu pomoći poduzetnicima i građanima, a predložio je ukidanje naknada.

 

 

Vulić je zamolio i za  razumijevanje sve gradske vijećnike te pozvao da budu što kraći u raspravama tijekom video konferencije.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.