Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Jedan novooboljeli na području naše županije

Danas stiže zaštitna oprema za zdravstvene ustanove na našem području

Danas stiže zaštitna oprema za zdravstvene ustanove na našem području

Danas je na području naše županije potvrđen jedan novi pacijent zaražen koronavirusum. Ostvario je 15-ak bliskih kontakata te su oni odmah stavljeni pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući. Uključujući današnjeg pozitivnog pacijenta, dosad je u Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježeno ukupno 14 osoba sa laboratorijski dokazanom bolesti COVID-19, od kojih je dvoje ozdravilo.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.

Dodajmo kako će Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije danas u 17 sati u dvorištu Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak raspodjeliti zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na području Sisačko-moslavačke županije.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.