koronavirus korona virus 3

Danas je na području naše županije potvrđen jedan novi pacijent zaražen koronavirusum. Ostvario je 15-ak bliskih kontakata te su oni odmah stavljeni pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući. Uključujući današnjeg pozitivnog pacijenta, dosad je u Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježeno ukupno 14 osoba sa laboratorijski dokazanom bolesti COVID-19, od kojih je dvoje ozdravilo.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.

Dodajmo kako će Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije danas u 17 sati u dvorištu Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak raspodjeliti zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na području Sisačko-moslavačke županije.


 

Jedan novooboljeli na području naše županije
5.00(2 glasova)
Komentara(0)