Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Izrada propusnica za napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravišta

Stožeri civilne zaštite gradova i općina nadležni su za izdavanje propusnica

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, ukoliko iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština morate napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravišta potrebno je obratiti se nadležnim stožerima civilne zaštite radi izrade propusnice.

Stožeri civilne zaštite gradova i općina na području Sisačko-moslavačke županije nadležni su za izdavanje propusnica te će na stranicama gradova i općina objaviti obrazac zahtjeva u kojim građani trebaju obrazložiti potrebu izdavanja propusnice.

Uvažavajući preporuke pozivaju se građani da ukoliko je moguće Propusnice, uz detaljno obrazloženje njihove potrebe, zatraže pisanim putem na e-mail adrese stožera civilne zaštite grada ili općine u mjestu prebivališta. Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva.

Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom. Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja.

U slučaju potrebe za osobnim dolaskom i predajom zahtjeva u prostorije nadležnih Stožera mole se građani da se pridržavaju propisanih mjera zaštite.


 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.