Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Informacije i preporuke Grada Novske

Prioritet je spriječiti širenje koronavirusa

Grad Novska zbog sprečavanja širenja Corona virusa daje sljedeće informacije i preporuke:

Dječji vrtić Radost nastavlja s radom na sve tri lokacije za roditelje i djecu koja ne mogu pronaći drugi oblik čuvanja. Mole se svi roditelji djece koja pokazuju bilo kakve simptome bolesti da ne dovode djecu u vrtić, ako ni u slučaju da netko u obitelji pokazuje iste simptome

Dječji vrtić Radost umanjit će cijenu vrtića za one dane kada djeca nisu boravila u vrtiću i zbog toga nema potrebe više postavljati takve upite.

Molimo sve roditelje da sve informacije o radu vrtića prate putem službenih stranica vrtića https://radost-novska.hr/ ili da se informiraju telefonskim putem.

Molimo sve sugrađani da ne posjećuju javne ustanove i institucije poput gradske uprave, banke, pošte, financijskih ustanova, katastra, gruntovnice, knjigovodstvenih obrta, uslužnih poduzeća i obrta te da svu komunikaciju i pitanja usmjere telefonskim ili nekim drugim elektroničkim putem poput e-maila.

Molimo sve poduzetnike i obrtnike da organiziraju poslovanje na način da djelatnici rade na propisanoj udaljenosti jednih od drugih, poštujući sve dostupne propise nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Molimo sve stanovnike da posjećuju zdravstvene ustanove samo u slučaju nužde, te da se upoznaju s radom hitne službe koja također radi prema posebnim uvjetima kao trijažno mjesto.

Grad Novska, gradske ustanove i poduzeća, Zajednica športskih udruga i Vatrogasna zajednica Grada Novske do daljnjega otkazali su sva okupljanja, natjecanja, treninge, sjednice kako bi onemogućili eventualno širenje virusa.

Preporučamo svim našim sugrađanima da smanje odlaske u trgovine, ugostiteljske objekte, ostale javne prostore u kojima je obično veća koncentracija ljudi te da se pridržavaju svih ostalih preporučenih mjera zaštite od širenja virusa.

                                    

Gradonačelnik

Marin Piletić, prof.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.