Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Društvo psihologa SMŽ pokrenulo telefonsko savjetovalište

Namijenjeno je osobama u samoizolaciji ili onima kojima je potrebna stručna pomoć

Namijenjeno je osobama u samoizolaciji ili onima kojima je potrebna stručna pomoć

Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije pridružilo se inicijativi i u suradnji s Hrvatskom psihološkom komorom te Hrvatskim psihološkim društvom pokrenuto je telefonsko savjetovalište na broju 091 781 3627.

Savjetovalište je namijenjeno osobama u samoizolaciji ili onima kojima je potrebna stručna pomoć i podrška u nošenju s trenutnom situacijom s koronavirusom. Na liniji će biti dostupni psiholozi Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije, a aktivna je od 0-24 sata.

 

kontakti_smž

 

“Kako poslušnost nije u ljudskoj prirodi, a promjene u uobičajenom životnom ritmu izvor dodatnog stresa, mnogim građanima potrebna je potpora kako bi pronašli najbolji način na koji će u svojim obiteljima, radnom okruženju i kao pojedinci, funkcionirati u skladu s novonastalom situacijom i preporukama Nacionalnog stožera.

Posebnu pozornost posvećujemo onima čiji su adaptacijski kapaciteti nedostatni ili već iscrpljeni: ljudima u samoizolaciji, djeci, kroničnim bolesnicima, osobama starije životne dobi koji se teže prilagođavaju izolaciji, ograničenju kontakata i kretanja te mladima koji i u ovoj situaciji mogu iskazivati nerealnu optimističnost. O svima nama ovisi koliko dugo će epidemija trajati i kakve će biti njene posljedice.

Također, preporučujemo vam praćenje FB stranice Društva gdje objavljujemo korisne informacije koje mogu pomoći u što lakšem nošenju s trenutnom situacijom” – poručuje Društvo psihologa SMŽ.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.