Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Dodatna zaštitna oprema za zdravstvene ustanove u našoj županiji

Trenutno u našoj županiji 14 oboljelih od COVID-19, dvoje ozdravilo

Trenutno u našoj županiji 14 oboljelih od COVID-19, dvoje ozdravilo

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec, nazočili su u ponedjeljak, 30. ožujka 2020. godine, raspodjeli zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama s područja Sisačko-moslavačke županije.

 

Image00005

 

Načelnik Stožera civilne zaštite SMŽ, Roman Rosavec je prije početka podjele opreme zahvalio svim ravnateljima ustanova u zdravstvu što su prepoznali važnost zajedničkog djelovanja u ovim trenutcima.

 

 

Oprema je podijeljena Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, Zavodu za hitnu medicinu, Zavodu za javno zdravstvo te domovima zdravlja Kutina, Petrinja i Sisak, kao i operativnim snagama Stožera civilne zaštite SMŽ, koje uključuju nižerangirane stožere. Oprema je dopremljena iz Kine, prošla je provjere koje jamče njenu kvalitetu i sigurnost u korištenju naših medicinskih djelatnika.

Opreme u zdravstvenim ustanovama ima dovoljno, rekao je Rosavec

 

 

Župan Ivo Žinić je u ovoj prigodi pozvao sve one koji žele donirati sredstva ili opremu da to učine preko Stožera civilne zaštite.

 

 

 

Image00009

 

Na području SMŽ trenutačno je 14 osoba pozitivnih na COVID 19, rekao je župan. Radosni smo da su prva dvojica izliječeni i pušteni kućama. Dvije su osobe u izolacijskim jedinicama OB Sisak. Deset ih je u samoizolaciji. Župan je zahvalio svim medicinskim djelatnicima na velikim naporima koje danonoćno ulažu u očuvanje povoljnog stanja u Županiji.

 

Image00003

 

Pozvao je sve stanovnike SMŽ da dosljedno poštuju i provode sve odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite.

 

Image00002

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.