koronavirus-covid19

Od bolesti COVID-19 u našoj je županiji do sada oboljelo 15 osoba. Dvije osobe su u potpunosti ozdravile, imaju dva uzastopna negativna nalaza laboratorijske pretrage na SARS-CoV-2 virus te su otpuštene kući.

U bolnici, u izolacijskoj jedinici imamo 3 pacijenta, a 10 pacijenata je na kućnom liječenju. Znači trenutno je 13 dokazano pozitivnih pacijenata. Zadnje oboljela pacijentica radi u jednoj ljekarni. Ljekarna je do daljnjeg zatvorena. Obrađuju se svi kontakti i stavljaju pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući u trajanju od 14 dana.

Danas će u Lječilište Topusko, gdje su smješteni policajci, doći dr. Sonja Pajtlar, spec. epidemiologije, voditeljica Službe za epidemiologiju kako bi provjerila točan broj ljudi koji se stavljaju pod zdravstveni nadzor i neodgodivo upućuju pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Moraju ostati kod kuće. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.


Do sada u našoj županiji oboljelo 15 osoba – dvoje pacijenata u potpunosti ozdravilo
0.00(0 glasova)
Komentara(0)