Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

U Srednjoj školi Novska od iduće školske godine novi obrazovni program

Zanimanje “tehničar za razvoj video igara”

Zanimanje "tehničar za razvoj video igara"

Narednu školsku godinu u Srednjoj školi Novska otvara se mogućnost školovanja za novo zanimanje, razredno odjeljenja za zanimanje „tehničara za razvoj video igara“.

O novom četverogodišnjem srednjoškolskom programu razgovarali su ministrica Blaženka Divjak, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Nikolina Fijačko Filipović, ravnateljica Srednje škole Novska i Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske.

 

GAMING_SKOLA_05

 

Istaknuvši tom prigodom značaj  informatičkog i školovanje za industriju video igara, ministrica Divjake je dala potporu otvaranju razreda tehničara za razvoj vido igara  u novljanskoj Srednjoj školi,a u ponedjeljak, 3. veljače, Povjerenstvo za srednjoškolsko obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja obišlo je prostore škole.

Osim škole, članice Povjerenstva s ravnateljicom  u Poduzetničkom inkubatoru PISMO, mogle su vidjeti i mogućnosti koje će se učenicima ponuditi tijekom školovanja za tehničara vido igara. Povjerenstvo je primio i gradonačelnik Marin Piletić, koji je iskazao zadovoljstvo što će i Srednjoj školi u Novskoj, biti otvoren program učenja za zanimanje tehničara za razvoj videoigara.

 

GAMING_SKOLA_03

 

Takav se program već provodi u Tehničkoj školi u Sisku, a od jesen i u Novskoj. Program će  obogatiti ponudu, pored gimnazije, ekonomske, obrtničkih zanimanja, učenici će osim školovanja za zanimanje strojarskog tehničara imati mogućnost odabira i tehničara za video igre.

 

GAMING_SKOLA_01

 

Razvojne agencije SiMoRa, začetnik je ideje edukacije i razvoja video igara na području Sisačko moslavačke županije, kroz edukacije pri Poduzetničkom inkubatoru PISMO,  od jeseni programa tehničara u Srednjoj školi, a kako smo proteklih dana javljali, kroz projekt Kampusa jednog dana i na visokoškolskoj ustanovi.

 

GAMING_SKOLA_02


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.