Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje

Na Aktualnom satu o sportskoj dvorani, prjketu Aglomeracije

Na Aktualnom satu o sportskoj dvorani, prjketu Aglomeracije

Aktualnim satom započela je 33.sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje. Dnevni red je proširen jednom točkom Dnevnog reda, a točka se odnosi na davanje suglasnosti Dječjem vrtiću Petrinjčica za stjecanje nekretnine kupoprodajom, te je tako jednoglasno Dnevni red sa ukupno 33 točke i usvojen.

Prvo pitanje postavio je nezavisni Pejo Trgovčević, a pitanje se odnosilo na projekt buduće školske sportske dvorane. Zanimalo ga je u kojoj je fazi navedeni projekt, zbog čega se sa istim stalo, hoće li biti završen u rokovima i hoće li doći do problema po pitanju financiranja navedenog projekta. Odgovor je dala Vlasta Vuglec, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine.

 

 

Zbog toga se mora pristupiti izmjeni glavnog projekta te je Grad naručio izmjene glavnog projekta. Nakon potpisivanja aneksa ugovora, radovi će biti nastavljeni, ali će upravo zbog novonastalih situacija, bit će nešto dulji od planiranog.

MOST-ova Luca Gašpar Šako je podsjetila kako Inicijativa građana „Bolja Petrinja“ već tri mjeseca traži sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća po pitanju projekta Aglomeracije u Petrinji. Ističe kako kod građana postoji opravdana sumnja da se tu nešto dobro ne radi, stoga je još jednom apelirala da se navedena tematska sjednica sazove, jer svima je u cilju da navedeni projekt bude kvalitetno i stručno završen. Ponovno je ponovila pitanja koje je Inicijativa upućivala u protekla tri mjeseca.

Odgovorio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović

 

 

Još jednom je pozvao građane na strpljivost, kao što je potvrdio da je Privreda za penalizaciju do sada izdvojila 10 milijuna kuna, a navedeni iznos će Privredi biti vraćen.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.