Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Sa sjednice Gradskog vijeća Grada Popovače – suživot s Romima

Organizirat će Zbor građana na kojem će sudjelovati i saborski zastupnik Veljko Kajtazi

Organizirat će Zbor građana na kojem će sudjelovati i saborski zastupnik Veljko Kajtazi

Na sjednici  Gradskog vijeća Grada Popovače, uz nazočnost i mještana Gornje Vlahiničke aktualiziran je problem suživota s pripadnicima romske nacionalne manjine.

„Potaknuti učestalim apelima građana iz Donje Vlahiničke, ovim putem javno upozoravamo na njihove probleme suživota s Romima s kojima se svakodnevno susreću. Pored kršenja zakonskih odredbi u smislu paljenja različitih vrsta otpada i sekundarnih sirovina, u Donjoj Vlahiničkoj Romi konstantno krše i sve druge odredbe komunalnog reda i zagađuju okoliš, verbalno napadaju i prijete susjedima, divljaju svojim vozilima, ne vode brigu o svojim psima, remete javni red i mir na različite načine tako da ugrožavaju velik broj mještana tog naselja koji živi u stalnom strahu i nemiru.

U samom središtu Popovače također smo svi svjedoci njihovih jurnjava vozilima, a postupanje nadležnih institucija ne polučuje nikakve rezultate “  – istaknuli su vijećnici, a problem je na Aktualnom satu ove sjednice iznio HSP-ov  Anto Žilić.

 

 

Odgovarajući na upit vijećnika  gradonačelnik Josip Mišković potvrdio je kako godinama zna za ove probleme i kako su ovi problemi suživota stalni i kako je bilo niz pokušaja rješavanja ovi problema

 

 

Prije svega bismo željeli te probleme prevenirati, dodaje gradonačelnik Mišković

 

 

Gradonačelnik Josip Mišković je po raspravi o ovoj temi najavio organizaciju hitnog zbora građana na kojeg će biti pozvani i predstavnici romske nacionalne manjine te njihov saborski zastupnik Veljko Kajtazi kao i ostale nadležne institucije kako bi se zajednički pokušalo pronaći adekvatno rješenje.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.