Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Obnova Muzeja Moslavine Kutina

Nakon obnove Galerije Muzeja najavljena obnova podrumskog prostora

Nakon obnove Galerije Muzeja najavljena obnova podrumskog prostora

Muzej Moslavine Kutina otvorio je svoja vrata za posjetitelje nakon obnove u studenom 2019. godine. Muzej nudi stalni postav umjetničkih djela te više od 900 radova iz galerijske zbirke akademskih i amaterskih umjetnika.

 

Moslavina 3

 

Zlatko Babić, gradonačelnik Grada Kutine, podijelio je s nama priču o uspješnoj obnovi Muzeja.

 

 

Moslavina 2

 

Ove godine Muzej slavi 60. rođendan, a možemo zaključiti kako će ga proslaviti na odgovarajući način – potpunom rekonstrukcijom podrumskog prostora. Izradili su idejno projektno rješenje i glavni projekt, odnosno izvedbenu projektnu dokumentaciju za uređenje podruma. Vrijednost projekta se procjenjuje na 3-4 milijuna kuna. Grad Kutina je za sada uložio preko 200 000 kuna vlastitih sredstava za izradu projektne dokumentacije.

 

Moslavina 5

 

Prije samog uređenja podruma potrebno je napraviti hidroizolaciju temelja zgrade. Za radove, koji će biti dovršeni do kraja godine, predviđeno je 200 000 kuna iz Proračuna. Time će Muzej dobiti uređen podrumski prostor od 300 metara kvadratnih, od čega je danas čak 230 metara kvadratnih potpuno neadekvatan.

 

Moslavina 4

 

Gradonačelnik Babić predočio je što će dobiti Muzej i posjetitelji nakon najavljene obnove.

 

 

Gradonačelnik je najavio posjet ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, a progovorio je o važnoj ulozi Muzeja u životu i društvu Grada Kutine. „U obilježavanju 60. godišnjice rada Muzeja želimo dati do znanja ovoj našoj kulturnoj instituciji da ju nismo zaboravili i da mislimo na nju.“, naglasio je gradonačelnik Babić.

 

 

Jasmina Uroda Kutlić, ravnateljica Muzeja Moslavine Kutina, govorila je o zbirci Muzeja te organizaciji podrumskog prostora.

 

 

Ravnateljica je najavila novosti koje očekuju posjetitelje Muzeja u 2020. godini.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.