Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

“O okolišu brini, otpad pravilno zbrini”

Igrokaz i modna revija učenika OŠ Novska

Igrokaz i modna revija učenika OŠ Novska

Što su naučili o razvrstavanju i recikliranju otpada, ali i kako ga iskoristi za izradu novih predmeta,  pokazali su učenici  5. c, 2. c i 3. c razreda Osnovne škole Novska.

Za druge učenike odigrali su igrokaz „O okolišu brini, otpad pravilno zbrini”, igrokaz je napisala i uvježbala učiteljica Andreja Puškaš,  a što se sve može napraviti recikliranjem otpada učenici su pokazali na modnoj reviji. Noseći odjeću i dodatke odjeći napravljenih od plastičnih vrećica, čepova, papira i drugih materijala koji se najčešće odbacuju u kante za otpad.

 

SKOLA_REVIJA_ (28)

 

Kao da nose najpoznatije modne marke, mali manekeni prošetali su modnom pistom.

Modnu reviju uvježbale su učiteljice Ljubica Puškaš i Snježana Kasumović, a tehnička podrška bili su, učiteljica Nikolina Rupčić, Dragan Ficko Berić, Ljubica Bertić, tehničar  Dominik Mitrović.

 

SKOLA_REVIJA_ (23)

 

U izradi kostima sudjelovali su i roditelji učenika.

Učiteljica Ljubice Puškaš, s učenicima već su i ranije pokazali što znači gospodariti otpadom i od najranijeg doba brinuti za životni okoliš i prirodu.  Izradili su slikovnicu „Slon ton gospodari otpadom“, odgovarajući na pitanje „Što je otpad, a što smeće?“.

 

SKOLA_REVIJA_ (1)

 

Voditeljica projekta Marijane Mitrović, iz Županijske razvojne agencije SiMoRa, napominje kako je projekt ispunio ciljeve i imao pozitivne učinke.

 

 

Projekt „Bitno je (na)učiti gospodariti otpadom” provodio  se dvadeset mjeseci, organizirano je više tribina na tu temu, a novljanski gajmeri iz Poduzetničkog inkubatora PISMO, osmislili su i video igru s ekološkim sadržajem za najmlađe i učenike.

 

 

 SKOLA_REVIJA_ (30)

 

Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije s 85 posto, dok je ostala sredstava osigurao Grad Novska uz pomoć Razvojne agencije NORA Novska.


 

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.