Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Ministrica Blaženka Divjak posjetila Strukovnu školu Sisak

Susret s učenicima i učiteljima u sklopu turneje “Razgovori o promjenama”

Susret s učenicima i učiteljima u sklopu turneje "Razgovori o promjenama"

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je škole Sisačko-moslavačke županije u sklopu turneje „Razgovori o promjenama“. Svrha turneje je otvaranje kanala za konstruktivni razgovor s učiteljima i školama o provođenju reforme školstva. Ministrica Divjak posjetila je Strukovnu školu Sisak i Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića Petrinja.

Sastanku su nazočili i glavni savjetnik Marko Košiček i pomoćnik ministrice Vlado Prskalo, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom te Darijan Vlahov, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport.

 

Divjak 3

 

 

Divjak ističe važnost osnivanja regionalnih centara kompetentnosti podijeljenih u pet područja: Turizam i ugostiteljstvo, Strojarstvo, Elektrotehnika i računalstvo, Zdravstvo i Poljoprivreda. Centri kompetentnosti služit će kao most koji spaja učenike, učitelje i škole sa sudionicima realnog i javnog sektora. Do sada je potpisano 12 od najavljenih 25 odluka o infrastrukturnim ulaganjima u strukovne škole.

 

 

 

Ministrica Divjak usporedila je trenutačni jedinstveni model s novim dualnim modelom strukovnog obrazovanja. I učenici i poslodavci iskazali su interes za novi model.

 

 

Divjak 5

 

Kako će se model provoditi u praksi

 

 

Ivica Beloglavec, ravnatelj Strukovne škole Sisak, govorio je o izazovima s kojima se učitelji svakodnevno susreću u svom poslu te mogućnosti uvođenja novih zanimanja.

 

 

Ravnatelj dodaje kako su stipendije dodatna motivacija za upisivanje obrtničkih zanimanja.

 

 

Županija planira izgraditi učenički dom za 74 učenice i učenika, čime ih se želi potaknuti na upis programa strukovnih zanimanja.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.