Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

EMISIJE

Inkluzivna farma – socijalna farma za život

U emisiji “Ispod istog neba” u ponedjeljak, 10. veljače u 17:30 sati

U emisiji "Ispod istog neba" u ponedjeljak, 10. veljače u 17:30 sati

Inkluzivna farma projekt je koji je započeo 2017. godine u malom selu pokraj Petrinje – Hrastovici. Projekt je nastao udruživanjem dviju udruga uz podršku Grada Petrinje.

U partnerstvu djeluju udruga Zeleno zlato – društvo za socijalnu ekologiju koje se bavi promocijom održivog razvoja, osnaživanjem vulnerabilnih skupina i razvojem civilnog društva na razini lokalne zajednice, te Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije- neprofitna organizacija čija je misija doprinijeti kvalitetnom i ravnopravnom sudjelovanju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u svim segmentima društva, a u koju se dragovoljno udružuju djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetomradi ostvarivanja zakonom zajamčenih prava.

Ideja projekta Inkluzivne farme je pokrenuti pilot projekt uspostave socijalne farme koja će uključivati pripadnike marginaliziranih skupina. Organiziranjem inkluzivnog volontiranja i suradnjom s različitim dionicima, projektom se unapređuje život zajednice, razvijaju socijalne usluge, otvaraju mogućnosti novih radnih mjesta, smanjuje nezaposlenost, rizik od siromaštva i rizik od socijalne isključenosti za OSI i druge ugrožene skupine.

Više o ovom projektu poslušajte u našoj emisiji Ispod istog neba u ponedjeljak, 10. veljače od 17.30 sati. Gostuju Ivana Šalić i Saša Balen Andrić.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.