Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Uskoro otvorenje druge zgrade iz projekta “PISMO” Novska

Prostor za profesionalni video, glazbeni i virtualni studio

Prostor za profesionalni video, glazbeni i virtualni studio

Za Poduzetnički inkubator Sisačko-moslavačke županije „PISMO“ Novska, do sada je uređena jedna zgrada, u kojoj se smjestilo 18 tvrtki za razvoj video igara. Uskoro se očekuje i otvorenje druge zgrade na prostoru pokraj nove Gradske tržnice, s više od 1300 prostornih metara namijenjenih za profesionalni video, glazbeni i virtualni studio.

 

GAMING_ZGRADA_150120_-12-novska-1200x800

 

U novim funkcionalnim prostorima ovih dana traje postavljanje inventara, opreme, najmodernije tehnologije za snimanje zvuka, video filmova i igara. U velikoj dvorani uskoro će biti postavljena dva uređaja s VR (virtualna stvarnost) mogućnostima, površina studija za animaciju i motion capture, konferencijska dvorana, co-working učionica, a osim kreativnih prostora korisnici će se moći odmoriti uz igranje košarke i drugih igara.

Gaming je nova i najbrže rastuća industrijska i gospodarska grana u svijetu. Grad Novska se zadnje dvije godine s Poduzetničkim inkubatorom „PISMO“ SMŽ promovira kao grad digitalne tehnologije, a postao je i središte gaming industrije, kao i edukacije budućih gamera.

Za realizaciju je iz EU fondova kroz projekt „Razvoj poslovne infrastrukture“  dobiveno je 25 milijuna nepovratnih kuna, a sa završetkom ovog projekta ne misli se stati.

Dva prostora za razvoj video igara u planu je povezati horizontalnim linijama, od jedne zgrade preko prostora do tržnice, sve do druge uređene zgrade. Mario Čelan, direktor„Si-Mo-Re“, podsjeća i na ideju za novi projekt, planiranu izgradnju Kampusa, gradnju fakulteta, zgrade akceleratora, učeničkog i studentskog doma, poduzetnički  inkubator za e-sport.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.