Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Rad Ogranka Društva hrvatskih književnika u Novskoj

U tijeku realizacija dva projekta

U tijeku realizacija dva projekta

Krajem prošle  godine s radom je započeo Ogranak Društva hrvatskih književnika za Sisačko moslavačku županiju sa sjedištem u Novskoj.

S dosadašnjim aktivnostima Ogranaka, gradonačelnika Marina Piletića, upoznali su predsjednik Društva hrvatskih književnika, Đuro Vidmarović, tajnica Ogranka Višnja Lovrić Mencej i Siniša Matasović, predsjednik Ogranka DHK Sisačko-moslavačke županije.

 

DHK NOVSKA_280120_ (2)

 

Kako je u razgovoru rečeno, u tijeku je projekt „Književni kompas“, kojim se želi animirati  publika i ljubitelji književne riječi, a u priprema je i projekt, „Rijeka, šuma, more“.

Društvo hrvatskih književnika jedna je od najstarijih i najvažnijih hrvatskih kulturnih udruga, sa tradicijom od 120 godina, a osnivanjem Ogranka, Novska je postala i sjedištem  za SMŽ, ali i mjesto okupljanja književnih stvaratelja s područja gradova Lipika i Pakraca.

 

DHK NOVSKA_280120_ (1)

 

Svoj rad i aktivnosti od skoro će moći provoditi u lijepo uređenom prostoru Centra za mlade Novska. Na prijedlog članova Ogranka, za počasne članove prihvaćeni su Đuro Vidmarović i Željko Knežević.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.