AGLOMERACIJA_05

„Aglomeracija Grada Novske“, jedan je od najvažnijih strateških projekata za ovaj grad i njegove građane. Potpisani su Ugovori za izvođenje radova, izgradnje i rekonstrukcije sustava vodoopskrbe i odvodnje, na području Novske i u naseljima, Bročice, Stari Grabovac, Paklenica, Voćarica, Jazavica, Roždanik i za dio naselja Rajić. Radovi započinju krajem veljače, a očekuje se da će trajati oko 650 dana.

 

AGLOMERACIJA_01

 

Sklapanjem Ugovora realizirat će se poslovi u vrijednosti 123 milijuna kuna. Riječ je o bespovratnim sredstvima  za radove na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, radove na sustavu rekonstrukcije vodoopskrbe u dužini od 13 kilometara, rekonstrukcija postojećeg sustava odvodnje na oko 1,8 kilometara te izgradnja oko 40,5 nove kanalizacijske mreže.

 

AGLOMERACIJA_MARINKO BABIC

 

Projekt „Aglomeracije Novske“,  Mario Filipović, direktor tvrtke Vodovod Novska ističe važnim posebice za mještane naselja od Starog Grabovca do Rajića:

 

 

Ugovor s tvrtkom za izvođenje radova na području Aglomeracije Novske, potpisali su Mario Filipović, direktor Vodovoda Novska i Marinko Babić, direktor tvrtke Palir d.o.o. Vrijednost poslova je nešto više od 71,9 milijuna kuna bez PDV-a.

 

AGLOMERACIJA_04

 

Kako se radi o zahtijevanim radovima i projektu, kako kaže novljanski gradonačelnik Marin Piletić, „predstoji nam 650 napornih dana“. Građanima i mještane trebat će strpljivosti kod izvođenja radova koji će prolaziti u blizine njihovih vlasništva, ali izuzetno je značajan za sve građane.

 

AGLOMERACIJA_MARIN PILETIC

 

 

AGLOMERACIJA_MARIO FILIPOVIC

 

Izvođač radova je tvrtka Palir d.o.o, direktor tvrtke Marinko Babić vjeruje kako će kompletan posao biti završen u predviđenim rokovima

 


 

 

Počinje realizacija projekta “Aglomeracija Grada Novske”
5.00(1 glas)
Komentara(0)