Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Dodijeljena sredstva za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava

13 poljoprivrednika ostvarilo potpore

13 poljoprivrednika ostvarilo potpore

U Kutini su dodijeljene Odluke o odabiru projekata prijavljenih na 3. LAG Natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a „Moslavina“ za Tip operacije 1.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“.

Odluke su dodijeljene trinaestorici poljoprivrednika, a iste su donesene na 17. Sjednici Upravnog odbora LAG-a „Moslavina“. Ukupan iznos potpore koju LAG ima na raspolaganju po ovom Natječaju iznosi 3 milijuna kuna. Na natječaj se javilo 42 poljoprivrednika te su zatražili financijsku potporu u visini od 7,7 milijuna kuna.

Voditeljica LAG-a „Moslavina“ Anica Lenart istaknula je važnost samog udruživanja LAG-a i pomoći koju pruža poljoprivrednicima s područja koje je obuhvaćeno LAG-om.

 

 

Područje LAG-a „Moslavina“ je veliko i trudimo se pomoći poljoprivrednicima što više kako bi poboljšali svoje poslovanje kao i proizvodnju. – kazala je Lenart.

 

 

Kako bi LAG u idućem programskom razdoblju imao veću ulogu i više doprinosio razvoju svog područja, nadamo se još boljoj suradnji s Ministarstvom poljoprivrede te da ćemo svi zajedno stvarati prilike i mogućnosti za naše poljoprivrednike. Poljoprivreda je izrazito bitna za naše područje te svi zajedno možemo raditi kako bi naš kraj bio konkurentniji na tržištu. – rekla je Anica Lenart.

 

lag 3

 

Gradonačelnik Grada Kutine i predsjednik LAG-a Zlatko Babić uručio je poljoprivrednicima, koji su ostvarili potporu na 3. LAG Natječaju, Odluke o odabiru te im zaželio puno uspjeha u provedbi projekata. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će LAG dodijeljenim sredstvima pomoći poljoprivrednicima čime se doprinosi i ukupnom razvoju područja Moslavine.

 

 

Jedna od poljoprivrednika koji su ostvarili potporu je i Davorka Savić, vlasnica tvrtke Demetra Alfa d.o.o. iz Uljanika (Garešnica):

 

 

Spomenimo i to kako visina potpore iznosi, za velike poljoprivrednike, 50% ukupne vrijednosti projekta (uz napomenu da mladi poljoprivrednici mogu ostvariti intenzitet potpore do 70%), dok je sama vrijednost prijavljenih projekata veća je od 14 milijuna kuna.


 

lag 2


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.