Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Sajam obrtništva i održivog gospodarstva u Novskoj

Svoje proizvode predstavilo osamdesetak izlagača

Svoje proizvode predstavilo osamdesetak izlagača

Osamdesetak izlagača izložilo je proizvode i predstavilo svoju proizvodnju na Sajmu obrtništva i održivog gospodarstva u Novskoj. Sajam je okupio proizvođače i obrtnike, tvrtke, obrtničke radnje, Obiteljska poljoprivredna gospodarstva s novljanskog i drugih područja.

Grad Novska posljednjih tri godine bilježi rast broja novih tvrtki i obrta, uz potpore i dobru poduzetničku klimu, registrirani su deseci tvrtki, a prema evidenciji u Udruženju obrtnika Novske je više od 300 radnji. Tim porastom bilježi se i veći broj radnih mjesta.

 

SAJAM_01

 

Ovaj rast posebno je istaknuo Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske, na svečanom otvorenju Sajma kojim se obilježilo i 81. godina od prve obrtničke izložbe u Novskoj.Prilika je ovo i za zahvalu poduzetnicima i obrtnicima

 

 

SAJAM_04

 

O poduzetništvu su govorili i Adolf Cvanciger, predsjednik OK SMŽ, kao i  Tihomir Babić, predsjednik HGK – Županijske komore Sisak.

 

 

Sajam je osim za proizvođače i obrtnike, njihove susrete da prezentiraju ono što proizvode, bio prilika da se predstave i učenici obrtničkih zanimanja Srednje škole Novska. O nastupu učenika na Sajmu i strukovnim zanimanjima, Nikolina Fijačko Filipović, ravnateljica Srednje škola Novska kaže:

 

 

U sklopu Sajma održani su i  tematski paneli, „Prilike i izazovi poduzetništva u Novskoj“ i „NOVSKA-središte gaming industrije“.

 

SAJAM_10

 

Sajam je otvorila Renata Ojurović, pomoćnica ministra, za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju. Otvarajući Sajam, pomoćnica ministra poseban je naglasak stavila na drvnu industriju i šumarstvo, rekavši kako su ove grane, „visoko na listi gospodarskih djelatnosti“.

 

SAJAM_02

 

Sajam obrtništva i održivog gospodarstva u Novskoj,organizirao je Grad Novska  uz suorganizaciju Razvojne agencije NORA, TZ Grada Novske i Udruženja obrtnika Novska.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.