Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Predstavljena prva milijarda uspješno apliciranih projekata u Sisačko-moslavačkoj županiji

Sisačko-moslavačka županija među prve tri županije po povučenim sredstvima

Sisačko-moslavačka županija među prve tri županije po povučenim sredstvima

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom nazočio je konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati korištenja sredstava iz Programa ruralnog razvoja u periodu od 2014-2020 godine.  I prva milijarda kuna prijavljenih projekata.

Simbolično i  dva okićena drvca, jedno na kojem su posložene kuglice iz svih fondova i odjela i koje su ukupno „teške“ milijardu i sto milijuna kuna, dok su na drugom drvcu bile kuglice koje su predstavljale OPG-ove, mlade poljoprivrednike, koji su ostvarili potporu iz svih natječaja koji su bili dostupni i na njemu su kuglice koje ukupno simboliziraju 152 milijuna kuna.

Projekti koji su izdvojeni na ovoj konferenciji za novinare su poduzetnički inkubator Pismo i razvoj gaming industrije, po čemu je SMŽ prepoznata u cijeloj Hrvatskoj, pa i Europskoj uniji. Trenutno je u izgradnji Središnji paviljon županijske bolnice u Sisku, a aktivna su 32 projekta energetske obnove.

 

Čelan

 

Direktor razvojne agencije SI-MO-RA  Mario Čelan ističe kako je Sisačko-moslavačka županija  među prve tri županije po povučenim sredstvima iz Programa  ruralnog razvoja , a prve je dvije godine u povlačenju sredstava bila vodeća županija u Hrvatskoj

Za prvu milijardu kuna SI-MO-RA je izdala brošuru u kojoj su navedeni neki od najznačajnijih projekata, a to je pokretanje poduzetničkog inkubatora „Pismo“  te razvoj gaming industrije. Čelan ističe i važnost energetskih projekata

 

 

Čelan I Žinić

 

Važno je za uspjeh bilo i imati viziju, rekao je, u ovoj prigodi sisačko-moslavačkiu župan Ivo Žinić, a i hrabrost da se ona predstavi i pokrene. Na početku je zamisao o vodećoj ulozi SMŽ u gaming industriji dočekana s podsmijehom, a sad je taj projekt u punom zamahu.

Uspješno ostvarujemo suradnju sa znanstvenim ustanovama i drugima koji se bave modernim tehnologijama do partnera u jedinicama lokalne samouprave, dodaje župan

 

 

VideoCapture_20191209-161149



Župan je na kraju ove konferencije za novinare stavio na božićna drvca završne kuglice, pa i onu koja simbolizira to veliko postignuće, prvu milijardu kuna prijavljenih projekata.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.