Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Deseta obljetnica uspostave Sisačke biskupije

Služena Sveta misa u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa

Služena Sveta misa u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa

Sisačko-moslavački župan  Ivo  Žinić i njegov zamjenik Ivan Celjak, uz brojne vjernike,  nazočili su  Svetoj misi u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog križa povodom desete obljetnice uspostave Sisačke biskupije.

 

20191207_101357

 

Istaknuo je da deset godina uspostave obnovljene sisačke biskupije  doprinosi razvoju društva na ovim prostorima, te podsjetio na odličnu suradnju Županije i Biskupije

 

 

Nužno je poboljšati i demografsku sliku društva, Crkva je ona koja daje nadu , koja motivira, zajedno možemo učiniti puno, zaključuje župan Žinić.

 

20191207_113832

 

Sisački  biskup msgr. Vlado Košić ističe da se u ovih deset godina puno ulagalo u izgradnju i obnovu crkvi na području Sisačko-moslavačke županije.

Nakon ponovne uspostave  osnovan je , u ožujku 2010. godine, Caritas Sisačke biskupije. Otvoren je i biskupijski Dječji vrtić svete Marije Magdalene u Selima.Uz brigu za one koji su u potrebim Biskupija stipendira kroz Zakladu i studente

 

 

Postojeći Ugovori sa Svetom Stolicom mogli bi rezultirati,  u narednim godinama, i otvaranjem katoličke osnovne škole, zaključio je biskup Košić.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.