Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

U Vinskom podrumu u Popovači obilježeno Martinje

Subvencija Grada Popovače za lozne cjepove

Subvencija Grada Popovače za lozne cjepove

Udruga vinogradara i voćara „Škrlet“ u popovačkom je Vinskom podrumu tradicionalno obilježila Martinje. Kako bi zajednički proslavili blagdan sv. Martina, okupili su se brojni članove Udruge i gosti.

 

IMG_20191108_193136_1

 

Dobrodošlicu i ugodnu zabavu svim okupljenima zaželio je na početku susreta predsjednik „Škrleta“ Igor Kovačević.

 

 

Zahvalio je pritom predsjednik Udruge „Škrlet“ gradonačelniku Josipu Miškoviću na razumijevanju i podršci koju je Grad Popovača iskazao uređenjem ovog reprezentativnog prostora, sufinanciranjem projekata i manifestacija te subvencijama u poljoprivredi za nabavu loznih cjepova i voćnih sadnica.

 

IMG_20191108_193318

 

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković ovom je prilikom naglasio kako je izuzetno zadovoljan radom vinogradara, članova ove udruge, te njihovim naporima da očuvaju tradiciju i običaje.

 

 

Svečani obred krštenja mladog vina članovi Udruge po tradiciji su izveli prema moslavačkim običajima prilagođenim „Križevačkim štatutima“. Vinski biskup oslobodio je mošt od svih nečistoća čime je i službeno pretvoren u vino. Za svaki oblik neprimjerenog ponašanja nazočni su kažnjeni obvezom ispijanja vina na koljenima ispred vinskog biskupa.

 

IMG_20191108_193224

 

Obilježbi Martinja nazočio je i popovački župnik vlč. Ivan Petrović koji je svim okupljenim vinarima i vinogradarima čestitao na plodovima njihova rada, a nakon nedjeljne svete mise blagoslovio je njihova vina.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.