Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Kutini potpisan sporazum o dodjeli potpora poduzetnicima i obrtnicima

Većinu subvencija ostvarili su mladi poduzetnici

Većinu subvencija ostvarili su mladi poduzetnici

U Gradskoj vijećnici Grada Kutine potpisan je Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu mjera razvoja gospodarstva na području Grada Kutine. Za program dodjele bespovratnih sredstava poduzetništvu i obrtništvu kao potpora za opremu, nove tehnologije i konkurentnost poduzetništva i obrta u 2019. godini na području Grada Kutine u proračunu je osigurano 400 tisuća kuna.

 

20191118_130451

 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

 

 

Preostalih 15 zahtjeva koji nisu potpisani bit će potpisani do kraja godine odnosno nakon rebalansa proračuna kada će biti osigurano još dodatnih 125 tisuća kuna.- rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Veseli me što je interes naših gospodarstvenika, poduzetnika i obrtnika za gospodarstvene mjere koje Grad Kutina nudi svakom godinom sve veći, jer upravo s njima želimo podići naše poduzetništvo i obrtništvo na području Grada Kutine“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić te naglasio kako Grad Kutina svojim mjerama daje podršku u realizaciji ideja mladih poduzetnika kako bi se stvorila pozitivna poduzetnička klima i znatno smanjio broj nezaposlenosti na području Grada Kutine.

 

20191118_130919

 

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Marijan Balaško istaknuo je kako nije jednostavno biti poduzetnik i zahvalio svima koji žele ulagati u ovom gradu

 

 

20191118_131120

 

„Današnja mjera je usmjerena na male poduzetnike, a posebno na obrtnike i poljoprivredna gospodarstva kojima je djelatnost osnovno zanimanje. Današnjim potpisivanjem Sporazuma svima vama koji ste ostvarili potporu omogućit ćemo isplatu istih u vrijednosti od 400 tisuća kuna.

S obzirom da je iskazan veliki interes kroz ovu mjeru, koji svakom godinom sve više raste, nama je ujedno motivacija da predviđamo iz godine u godinu sve više sredstava kako bismo omogućili izaći u susret svima vama koji širite i razvijate svoju djelatnost, rakao je pročelnik odjela za gospodarstvo Hrvoje Krmelić

 

 

20191118_132035

 

Filip Vlajsović, vlasnik je obrta za usluge u zrakoplovstvu „FAV AEROTECH“ čija je djelatnost održavanje komercijalnih zrakoplova. Tvrtka je započela s radom 1. listopada tekuće godine i trenutno radi na remontu zrakoplova u Sloveniji

 

 

Većinu subvencija ostvarili su mladi poduzetnici, no bilo je tu i onih s dužim poduzetničkim stažom. Svi oni pohvalili su ovakve poticajne mjere Grada, napominjući kako je, u ovim teškim trenucima kada je obrtniku izuzetno teško doći do posla, svaka financijska pomoć uvelike dobrodošla. Potpisnici sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava Grada Kutine zahvalili su na poticaju Grada Kutine koji  protekle dvije godine intenzivno ulaže u razvoj investicijskog okruženja za potrebe poduzetništva i razvoj gospodarstva na području Grada Kutine.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.