Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Svečana sjednica kutinskog Gradskog vijeća u povodu Dana grada

Dodijeljene godišnje nagrade i priznanja

Dodijeljene godišnje nagrade i priznanja

U povodu obilježavanja Dana grada i 763. obljetnice prvog pisanog spomena Kutine u subotu, 9. studenog održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Kutine na kojoj su predstavljeni rezultati rada u proteklih godinu dana, a najavljeni su i novi projekti.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić podsjetio je da je obilježavanje Dana grada započelo Danom hrvatskih branitelja grada Kutine. U toj su prigodi izaslanstva odala počast poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju, predstavljena je knjiga generala Rudija Stipčića, dočekani maratonci „Heroji ne umiru“.

 

IMG_4548

 

Čestitajući građanima Kutine njihov dan gradonačelnik Babić se zahvalio na suradnji Vladi Republike Hrvatske, podsjetivši na probleme s kojima se susrela Petrokemija, a koji su  prevladani zahvaljujući, između ostaloga i potpori Vlade Republike Hrvatske

 

 

Odlična je suradnja i s gradonačelnicima i načelnicima općina, kao i sa Udrugom gradova, te svima uključenima u rad LAG-a. Kutinski  gradonačelnik istaknuo je i dobru suradnju sa Sisačko-moslavačkom županijom,  podsjetio na obnovu županijskih prometnica po modelu 50:50, te dodao:

 

 

Kutinu sve više prepoznaju i turisti, ali i građani sve više sudjeluju u društvenom životu grada, napominje Babić

 

 

Neki projekti su uspješno realizirani, za neke je u tijeku realizacija, neke planiramo realizirati najavio je Babić

 

 

Građanima Kutine Dan grada čestitao je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je sjednici nazočio kao osobni izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Podsjetio je na niz zajedničkih projekata Grada i Županije

 

 

Na Svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja Grada. Nagradu za životno djelo dobio je  velečasni Dragutin Papiću za doprinos u obnovi i očuvanju sakralne baštine na području Grada, kao i za skrb za duhovno blagostanje zajednice te nesebičan rad za opće dobro.

 

IMG_4546

 

Godišnje nagrade pripale su  Eleni Pazman za ostvarene sportske uspjehe u atletici te doprinos kutinskom i hrvatskom sportu te Filmskoj družini Osnovne škole Stjepana Kefelje za osvojene nagrade na brojnim domaćim i međunarodnim filmskim festivalima sa svojim igrano-animiranim naslovom “Zoe”.

 

IMG_4545

 

Obilježavanje Dana grada traje sve do 22. studenoga, tijekom kojeg Kutinčane očekuje bogat kulturni, sportski i glazbeni program, dok je vrhunac proslave plesna predstava skupine M18 pod nazivom “Legacy”.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.