Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Troje kutinskih vijećnika prešlo u Bandićevu stranku

Priopćenje županijske organizacije stranke “BM 365 – Stranka rada i solidarnosti”

Priopćenje županijske organizacije stranke "BM 365 - Stranka rada i solidarnosti"

Priopćenje županijske organizacije stranke “BM 365 – Stranka rada i solidarnosti” prenosimo u cijelosti:

“U povodu četvrte godišnjice osnivanja Gradske organizacije BM 365 – Stranke rada i solidarnosti u Kutini, te prelaska troje gradskih vijećnika u redove ove stranke, u srijedu, 20. studenoga 2019. godine Kutinu je u večernjim satima posjetio predsjednik Stranke Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba. Tom prigodom održana je konferencija za novinare na kojoj je, uz Bandića, sudjelovao i predsjednik kutinske stranačke organizacije Damir Petravić.

Prelaskom dva vijećnika SDP-a i nezavisne vijećnice u redove 365 – Stranke rada i solidarnosti, to je postala najbrojnija politička grupacija u kutinskom Gradskom vijeću, pa se može očekivati preslagivanje snaga u ovom predstavničkom tijelu, u kojemu je na vlasti koalicija s HDZ-om”, rekao je Petravić i dodao kako je ova organizacija u proteklom razdoblju utrostručila broj članova.

Naime, od ukupno 22 člana vijeća, HDZ i HSLS imaju po tri vijećnika, SDP, Most i HSS po dva, a ostale stranke po jednog vijećnika. Kako je napomenuo Petravić, „naša se Stranka neće ni s kim čvrsto povezivati ili koalirati, već ćemo surađivati s onim strankama koje podržavaju naš program”.


DSCN4201


Novim članovima 365 – Stranke rada i solidarnosti, Milan Bandić uručio je prigodne darove, izrazivši zadovoljstvo zbog toga jer stranci prilaze mladi. Kako je naglasio, „najbolji je spoj iskustva i mladosti”. Stranačke majice i druge darove primili su Miodrag Mišljen i Darko Kousek, te nezavisna vijećnica Marieta di Gallo.

“Tijekom četiri i pol godine, koliko ova Stranka djeluje, zadržali smo vlast u Zagrebu, a idemo i dalje. S 11 zastupnika u Saboru treća smo politička opcija u Hrvatskoj. Na sljedećim parlamentarnim i lokalnim izborima očekujemo još bolje rezultate, a imamo i planove za 6. izbornu jedinicu, Sisačko-moslavačku županiju, Sisak i Kutinu.

Želimo pomoći drugim gradovima i općinama, kako bi se u njima živjelo kao i u Zagrebu, gdje je stopa nezaposlenosti samo 3 posto. Na duge pruge isplati se jedino puno delati, jer 30 posto predstavlja talent, a 70 posto šljakanje”, rekao je Milan Bandić.

Govoreći o predsjedničkim izborima, on je istaknuo kako „356 – Stranka rada i solidarnosti, bez svog kandidata, nije imala veliki izbor, pa smo odlučili podržati aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.”


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.