Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Studenti zagrebačkog PMF-a posjetili petrinjsku Gradsku upravu

Slušali su predavanja o Intervencijskom planu Grada Petrinje

Slušali su predavanja o Intervencijskom planu Grada Petrinje

Studenti Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu danas su posjetili Gradsku upravu u okviru terenske nastave u Gradu Petrinji.

Dobrodošlicu im je u Velikoj vijećnici Grada Petrinje poželio gradonačelnik Darinko Dumbović zajedno sa zamjenicom Viktorijom Kaleb i ostalim suradnicima. Izrazio je nadu kako će se u Petrinji osjećati ugodno te sa sobom ponijeti najbolje dojmove, ali i steći nova znanja, upoznati se s Petrinjom i projektima koji se provode budući da su jedna od tema posjeta i EU fondovi.

‘Proračun Petrinje iznosi oko 70 milijuna kuna i ‘sam je sebi svrha’, stoga smo, kako bi napravili nadogradnju komunalne, gospodarske, društvene i socijalne infrastrukture, potražili dodatne izvore financiranja, prvenstveno EU fondove. Prvi smo iz Kohezijskog fonda povukli 431 milijun kuna za infrastrukturni projekt aglomeracije.

Projekt je u provedbi i do sad smo realizirali oko 250 milijuna kuna. Potpisali smo i ugovor za pročistač vrijedan 65 milijuna kuna. Kroz Intervencijski plan smo uspjeli dobiti oko 206 milijuna kuna za naše projekte, oko 50 milijuna kuna smo povukli za energetsku obnovu. Znači, povukli smo 700 milijuna kuna za naše projekte.’ – rekao je gradonačelnik Dumbović.

 

studenti2

 

Docentica Jelena Lončar zahvalila se na prijmu i pojasnila razlog njihovog posjeta Petrinji:

Ovdje su studenti diplomskog studija geografije, smjerovi prostorno planiranje i regionalni razvoj te geografski informacijski sustavi. Poanta je ove terenske nastave da se studenti upoznaju na mjestu događaja s lokalnim aktivnostima i politikama, što se sve može napraviti ako ima volje i načina, što se može napraviti sa sredstvima koja su na raspolaganju, što to znači konkretno na terenu… Na taj ih način želimo motivirati da i sami pokušaju učiniti nešto za svoje sredine, za lokalnu upravu, ali i sebe osobno.’


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.