Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Projekt sustava zaštite od poplava karlovačkog i sisačkog područja

Projekt je vrijedan 900 milijuna kuna

Projekt je vrijedan 900 milijuna kuna

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec su u utorak, 12. studenoga 2019. godine, u Uredu župana Karlovačke županije Damira Jelića sudjelovali u radu redovnog koordinacijskog sastanka s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem.

Uz ostale točke na dnevnom redu sastanka, kojem je nazočio i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, bilo je i izvješće i rasprava o Projektu sustava zaštite od poplave karlovačkog i sisačkog područja.

 

Image00009

 

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je u Karlovcu kako je tempo otkupa zemljišta za 900 milijuna kuna vrijedan projekt zaštite od poplava u slijevu rijeke Kupe – karlovačko i sisačko područje zadovoljavajući.


Image00005

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić rekao je za Hinu prije sastanka da otkup zemljišta na našem području ide dobro i da je 70 posto već riješeno.

Općini Orle uz Savu dat će se oko 30 milijuna kuna, 200 milijuna dat će se za naselja uz Kupu – Lekenik, Podbrkiševinu, Šišinec, Stari Farkašić, Vratečko, Letovanić, Žažinu i Malu Goricu (Petrinja) te Novu i Staru Drenčinu i Pračno (Sisak), a gradit će se i uz Odransko polje da bi se uz glavnu prometnicu Sisak-Zagreb zaštitila naselja Sela, Stupno, Odra i Žabno.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.