Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Počela glavna sezona lova na divlje svinje

Posebno oprezni moraju biti i zaljubljenici u prirodu, šetači, berači gljiva, izletnici

Ovih je dana na lovištima diljem Republike Hrvatske započela glavna sezona skupnog lova na divlje svinje. Naime, upravo u ova doba godine divlje svinje se okupljaju u veće skupine što ih čini lakšom metom za lovce. Osim toga, i lišće opada pa je i vidljivost mnogo bolja te padaju žir i bukvica, plodovi kojim se divlje svinje vrlo rado hrane.

Lovci su najaktivniji vikendima pa tako svakog vikenda oko 40,000 lovaca izlazi na svoja lovna područja, najčešće u jutarnjim satima. Iz ovog razloga svi zaljubljenici u prirodu trebaju biti posebno oprezni jer je vrijeme potpuno bezbrižne šetnje prirodom, branja gljiva i ostalih jesenskih plodova prošlo, barem na neko vrijeme. Najbolje je u dane vikenda takve izlete izbjegavati, a ako ste ipak odlučili kako želite na izlet u prirodu svakako razmislite o oblačenju signalnog prsluka kako bi vas lovci lakše uočili.

Također, ne treba nas ni iznenaditi da divlje životinje, najviše lisice, došetaju u same gradove. Najčešće ih na takve avanture potaknu ilegalna odlagališta smeća.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.