Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Petrinjski gradonačelnik odgovorio na otvoreno pismo Kluba vijećnika HDZ-a

Aglomeracija Petrinje strateški je projekt i za Vladu RH, ističe Dumbović

Prošlog je tjedna Klub vijećnika HDZ-a Grada Petrinje poslao otvoreno pismo gradonačelniku Darinku Dumboviću u kojem je istaknuto kako je Petrinja zbog radova na aglomeraciji u potpunom infrastrukturnom kolapsu.

Također, rečeno je kako su poslani dopisi upozorenja svim relevantnim institucijama Republike Hrvatske i nadležnim inspekcijama te da se gradonačelnik smatra najodgovornijom osobom za navedeno stanje.

 

Mihael Jurić

 

Mihael Jurić koji je potpisao pismo u ime Kluba vijećnika HDZ-a pozvao je gradonačelnika da svojim autoritetom reagira i uvjetujete određene promjene u pristupu provedbe projekta i ostalih radova, jer će u suprotnom biti prisiljen poduzimati daljnje mjere u svrhu zaštite svojih sugrađana odnosno njihovih života, zdravlja i imovine, koji su u ovom trenutku itekako ugroženi.

Gradonačelnik Darinko Dumbović danas je odgovorio na navedeno otvoreno pismo te istaknuo kako je aglomeracija vrlo zahtjevan projekt kojeg je i Vlada Republike Hrvatske proglasila strateškim projektom.  Vrijedan je 431 milijun kuna, a u samoj provedbi s datumom 1. listopada u ostvarenju je 276 milijuna kn koji se financira iz Operativnog programa konkurentnost i kohezije EU.

Dodao je i sljedeće: ‘Radi istinitog izvješćivanja javnosti još ću jednom ponoviti da nikakvih incidenata, niti opasnosti po zdravlje građana nije bilo, a sve poduzete mjere imaju preventivni karakter u cilju zaštite naših sugrađana, njihovog zdravlja i imovine. Sve dosadašnje analize vode koje provodi Zavod za javno zdravstvo pokazuju da zdravstvena ispravnost vode za ljudsku potrošnju nikada nije dovedena u pitanje bez obzira na kompleksne radove na aglomeraciji.’

‘Svoje navode o tome da se ‘radovi koji su u tijeku, u vezi aglomeracije, ali i izvan iste, izvode apsolutno protivno svim mogućim strukama’ niste potkrijepili nikakvim stručnim argumentima i predstavljaju Vašu paušalnu ocjenu.

Tvrtka koja nadzire provođenje ovog projekta jedina je kompetentna stručno procjenjivati kvalitetu svega što se na projektu radi. Drugi dio Vašeg pisma koji se odnosi na ‘havariju s vodovodnim cijevima’ također se temelji na nepoznavanju problematike, krajnje je tendenciozan i ima za cilj građane Petrinje dovesti u zabludu, izazvati strah i nesigurnost,’ zaključio je Darinko Dumbović.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.