U ponedjeljak, 18. studenog u 13:00h u velikoj čitaonici Državnog arhiva u Sisku, Frankopanska 21 održat će se otvorenje izložbe “Moslavačko vinogorje – višestoljetna tradicija vinogradarstva”.

Izložbom “Moslavačko vinogorje – višestoljetna tradicija vinogradarstva“ nastoji se prikazati Moslavinu kao kraj duge vinogradarske tradicije i poduzeće “Moslavačko vinogorje” kao nositelja te tradicije u 20. stoljeću.

Izložba se održava u sklopu manifestacije Tjedan arhiva (18. – 23.11.2019.) kojom se nastoji približiti društvu izvorno arhivsko gradivo i podsjetiti na njegov značaj u očuvanju nacionalnog, kulturnog i gospodarskog identiteta. U tom periodu posjetitelji će imati priliku zaviriti u spremišta Državnog arhiva u Sisku te malo više se upoznati s ostatkom gradiva koje se u njemu nalazi, ali i djelatnošću jednog arhiva.

Izložbu možete posjetiti u vrijeme trajanja Tjedna arhiva od 08:00 do 20:00h svakog radnog dana, a nakon Tjedna arhiva u uobičajeno radno vrijeme od 08:00 do 16:00h, sve do kraja siječnja 2020. godine.


Otvorenje izložbe “Moslavačko vinogorje – višestoljetna tradicija vinogradarstva”
5.00(1 glas)
Komentara(0)